Asiakkaiden ja kumppanien kanssa onnistumme

 


Toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa, OP Järvi-Häme:

”Meillä OP Järvi-Hämeessä on takana merkittävä fuusio pienistä pankeista keskisuureksi osuuspankiksi. Olemme OP Ryhmässä ja OP Järvi-Hämeessä luoneet uuden strategian. Koko finanssiala on todella vahvan muutoksen kourissa. Nyt viimeistään pitää töitä tehdä täysin uudella tavalla.

Johtoryhmämme sai ensimmäisessä valmennuspäivässä selkeän oivalluksen siitä, että yhteisen ymmärryksen varmistaminen on jatkuvaa työtä, ja itseasiassa ihan tärkeintä työtä – minne olemme menossa, mikä on kunkin rooli ja miten se liittyy koko pankin tavoitteisiin. Tämä vaatii jatkuvaa keskustelua koko pankissa. Ja sen jälkeen jokaisen velvollisuus on koittaa ja viedä arjen työhön uusia tapoja, jotka vievät meitä kohti uusia tavoitteitamme. Veros Oy auttoi meitä tässä merkittävällä tavalla ja jatkamme ehdottomasti heidän kanssaan yhteistyötä.”


Liiketoimintajohtaja Teemu Tervahauta, Novatron:

Novatron kehittää, valmistaa ja toimittaa teknologiaa, jolla automatisoidaan infrarakentamista. Yritys on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, minkä johdosta on noussut tarve panostaa aiempaa enemmän esimiestyöhön. Tavoitteena on pitää kiinni hyvästä henkilöstötyytyväisyydestä sekä yrityksen arvoista ja kulttuurista myös henkilöstömäärän lisääntyessä.

Verokselta tilatussa valmennusohjelmassa haluttiin keskittyä ennen kaikkea ihmisten johtamiseen. Sisältö kolmipäiväiseen valmennukseen muotoutui Novatronin johtoryhmän ja Veroksen Vesa Sampakosken välisten keskustelujen pohjalta.

Valmennuksessa pohdimme esimiestyöhön liittyviä kipupisteitä nimenomaan meidän työyhteisössämme, ja yhdessä määrittelimme kehitettävät asiat, joihin esimiehet sitoutuvat omassa esimiestyössään. Valmennuspäivien aikana käytiin läpi lukuisia esimiehen tehtäviin ja vastuisiin liittyviä käytännön harjoituksia.

Valmennuskokonaisuus oli erittäin onnistunut. Valmennuspäiviin osallistui noin 20 esimiestä. Esimiehet olivat sitoutuneita oppimaan uutta, vaikka arjen kiireet painoivatkin päälle. Kouluttaja Vesa Sampakoski onnistui räätälöimään sopivan paketin juuri meidän tarpeisiimme ja vetämään valmennuksen hyvin läpi. Suosittelen!


Toimitusjohtaja Raili Hyvönen, OP Vaara-Karjala:

”Halusimme varmistaa, että esimiestyömme fokus on oikeissa asioissa ja erityisesti sen, että kiinnitämme voimakkaasti huomioita siihen, miten johdamme ihmisiä kohti yhä parempia tuloksia. Finanssialan muutokset vaativat esimiestyöltä entistä enemmän herkkyyttä tunnistaa, mitä pitää johtaa. Lisäksi meillä oli juuri ollut muutoksia esimiestiimissämme. Muutosten ja asiatulvan keskellä on erityisen tärkeää muistaa, että johdamme erilaisia ihmisiä erilaisissa tilanteissa, emme vain asioita. Toisaalta, asiat pitää pystyä pitämään yksinkertaisina ja tietyt yhteiset toimintatavat tulee olla sovittuna.

Ihmisten tulee ottaa yhä enemmän vastuuta omasta työstään ja tuloksistaan, mutta vaatimistakaan ei  saa missään nimessä unohtaa. Veros Oy:n avulla kirkastimme päätekemisiämme entisestään ja saimme konkreettista tukea esimiestyömme arkeen. Veros Oy haastoi meitä aika ajoin voimakkaastikin omien toimintapojen suhteen – se ei ollut aina helppoa, mutta jälkikäteen voin todeta että erittäin tarpeellista. Olen hyvin tyytyväinen saamamme valmennukseen.”


Asiakkaamme Lammin Säästöpankin johto kertoo videolla, miten he ovat kokeneet heille räätälöidyn esimiestyön kehittämisohjelman.

 


Referenssiasiakkaita

    


 

Yhteistyökumppanit

Toteutamme kumppaniemme kanssa laajat ja syvää erikoisosaamista vaativat johtamisen, esimiestyön ja HR:n ratkaisut tarpeisiinne mukautuen. Kerro mihin tarvitsette apua, heitä vaikka kunnon haaste – ja mietitään yhdessä miten se ratkotaan teille sopivalla tavalla.

 

Kantar TNS toteuttaa kanssamme laajat johtamistutkimukset ja yrityskohtaiset kartoitukset – puolueettomasti ja vahvalla ammattitaidolla

Psykologitoimisto Crescon kanssa tuotamme tarvitsemanne osaamisen arvioinnin ja kehittämisen ratkaisut. Yhdistämme johtamiskokemuksen, liiketoimintaosaamisen ja psykologisen pelisilmän.

 

HR Legal Services auttaa käytännönläheisesti ja joustavasti työsuhdejuridiikassa ja HR:n kehittämisessä. Autamme yhdessä mm. kasvuyrityksiä eri kehitysvaiheiden mukaan vaihtelevissa tarpeissa.