Kohti uutta

Tänään 1.2. aloitin ensimmäistä kertaa elämässäni yrittäjänä, oman yritykseni Veros Oy:n palveluksessa. Päätös oli, voisiko sanoa, todella vaikea. Ja toisaalta hyvin helppo.

Erittäin mielenkiintoisen ja antoisan OP Ryhmässä vietetyn n 13 vuoden jälkeen olin ja olen edelleen kasvanut kiinni osuustoiminnalliseen finanssiryhmään. Tosin nykyään OP on monialainen yritys, joka on tajunnut erittäin vahvasti muutoksen ja arvioi jatkuvasti sen vaikutusta omaan liiketoimintaan. Vaikea päätös oli kollegoiden, mielenkiintoisen tehtävän, hyvien esimiesten johdosta ja erinomaisen työnantajan OPn johdosta.

Helppo päätös oli siksi, koska palo tehdä omaa oli niin vahva. Ja veto tai oikeastaan imu oli niin kova, että monet varmasti hyvät entisessä pitävät syyt ohittuivat. Koen muutenkin olevani enemmän ”kohti jotain” kuin ”pois jostakin” –ihminen.

Johtamisosaamiseni kehittäminen on ollut minulle aina hyvin tärkeää. Jaan heti ajatuksiani johtamisesta ja saatte esimakua mihin asioihin tulen keskittymään.

Ihmisen kohtaaminen tapahtuu arjen pienissä tilanteissa. Johtaminen tapahtuu juuri tällöin. Mitä tekee suurin osa esimiehistä tai johtajista? Kävelee parhaan johtamistilanteen ohi. Joko vahingossa tai tahallaan. Näitä sattuu ihan kaikille. Koska on kiire seuraavaan, aikataulutettuun palaveriin tai kokoukseen. Esimies kävelee siis ihmisen ohi. Ohi kohtaamisen.

Puhutko läsnäolon tärkeydestä? Se saattaa olla, todennäköisesti onkin, kirjoitettuna yrityksenne johtamisen periaatteisiin. ”Ole läsnä” on varmastikin eniten kirjoitettu johtamisen teesi leadershipin näkökulmasta. Mutta onko se eniten toteutetuin? Väitän että se on vähiten toteutetuin. Osataanko me johtajat ja esimiehet olla läsnä. Silloin kun joukkosi kaipaavat johtamista. Se voi olla kahviautomaatilla tai käytävällä, todennäköisemmin jopa siellä kuin palaverihuoneessa.

Pystyvätkö käytävillä ja kahvihuoneissa aina päivystävät esimiehet johtamaan. No eivät tietenkään. Kysymys on tasapainosta.

Mikä on sinun päätehtävä ja tavoite?

Miten pilkot käytännön johtamisen systemaattiseksi tekemiseksi?

Miten varmistat läsnäolon mahdollisuuden – ja olet läsnä arjessa?

Näitä asioita tulen erityisesti käsittelemään kirjoituksissani ja toki analogisesti ryhmä- kuin henkilökohtaisissa valmennuksissa. Jos edellämainittu tuntuu sellaiselta, että voi jessus mitä lätinää, ei kannata ottaa yhteyttä. Jos taas koet, että tuossa on jotain perää, ota yhteys ja katsotaan voitaisiinko rakentaa yhteistyötä.

Terveisin,
Martti

Yksi vastaus artikkeliin “Kohti uutta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.